Experienta Bravo,ai stil!

Experienta Bravo,ai stil!
View Post

5 produse de beauty indispensabile din geanta mea

5 produse de beauty indispensabile din geanta mea
View Post
To top
1 Feb

Recomandarea de joi : Iubirile croitoresei- Maria Duenas

Dragii mei, intrucat as vrea sa ne cunoastem mai bine si, implicit, sa ma cunoasteti si voi mai bine, dincolo de poze si un ecran, m-am gandit ca o data pe saptamana sa va scriu cate ceva despre ceea ce iubesc, fie ca este vorba de make-up, filme, carti sau orice alt subiect. Daca vi se pare si voua ok, m-am gandit sa fac asta in fiecare joi. Poate ne putem inspira reciproc, cu ajutorul acestor sugestii.

Incep aceasta serie, cu o carte, o carte care m-a inspirat si pe care v-o recomand si voua, in cazul in care nu ati citit-o deja, poate gasiti si voi inspiratie in ea.
Cartea se numeste „ Iubirile croitoresei”, scrisa de Maria Duenas. Nu o sa va vorbesc despre firul ei narativ, o sa va spun, gradual, cu ce am ramas in minte, dupa ce am terminat-o de citit.
In primul rand, mi-a reamintit ca noi, femeile, suntem niste fiinte extrem de puternice, chiar daca, uneori, nu ne folosim indeajuns de aceasta putere cu care am fost inzestrate. Mereu am apreciat si admirat femeile puternice, iar pentru mine, cea mai puternica femeie pe care o cunosc, este mama, fara doar si poate. Nu, nu o zic pentru ca e a mea, o spun pentru ca mi-a demonstrat mereu asta. Eu nu sunt constanta in treaba asta cu puterea. Uneori, am si eu momente de slabiciune, dar daca o sa cititi cartea aceasta o sa intelegeti mai bine, ca toata lumea trece prin asta, important este sa nu ne compromitem prea mult intr-o stare de slabiciune.
In al doilea rand, este vorba si despre iubire. Ce ar fi viata noastra fara iubire? Iubire implinita si iubire neimplinita. Pentru mine, iubirea este cam totul in viata. Imi place sa iubesc si sa ofer iubire. Acest sentiment ma inconjoara la orice pas. Si in carte este invocat acest sentiment. Vreau sa va spun, dincolo de orice aluzie la carte, sa va iubiti in primul rand pe voi, stiu, deja a devenit un cliseu aceasta sintagma, dar eu cred in ea, cliseu sau nu. Trebuie sa ne iubim mult, sa ne acceptam si sa incercam zi de zi sa ne aducem un aport pozitiv in aceasta calatorie. Nu e vorba doar de iubire si acceptare fizica, e vorba de iubire in cel mai inalt sens cu putinta.
In al treilea rand, actiunea se petrece in timpul Razboiului Civil din Spania si cel de-al II-lea Razboi Mondial, mare incantare si acest lucru. Iubesc istoria si tot ce are legatura cu ea, iar aceasta carte mi-a deschis cu inca putin orizontul de cunoastere asupra acelei perioade de timp. Daca si voi sunteti pasionati de istorie, va puteti delecta cu aceasta carte pentru ca veti putea cunoaste mai bine si cu o viziune noua ceea ce s-a intamplat atunci.
Apoi, intram intr-o lume cu petreceri, cu rochii bine conturate, cu prietenii pe viata, sau nu, cu peripetii si cu multe intamplari fascinante, cel putin pentru mine. Va las si pe voi sa descoperiti aceasta lume si sa imi spuneti, dupa ce o terminati, ce impresie v-a lasat. Este o carte dupa care am suspinat cand s-a terminat si am ramas cu un regret ca e prea scurta. Consider ca, in viata, putem invata din orice, din filme, din carti, din natura, ne putem inspira si invata de peste tot, trebuie doar sa vrem asta, sa ne dezvoltam cat mai mult, pe toate planurile posibile si imposibile.
Astept parerile voastre daca ati citit aceasta carte, iar daca nu, astept sa imi scrieti daca v-am starnit curiozitatea si daca o sa o cititi si voi.

Sa inspiram si sa ne lasam inspirati!

Va pup si ne vedem saptamana viitoare cu o noua sugestie.

Ioana Visanescu

Ioana
2 Comments
  • a

    Tom Ford? Nah.
    Scrii misto, baga material.

    February 8, 2018 at 6:21 pm