Experienta Bravo,ai stil!

Experienta Bravo,ai stil!
View Post

5 produse de beauty indispensabile din geanta mea

5 produse de beauty indispensabile din geanta mea
View Post
To top
5 Apr

Recomandarea de joi: Florenta

Dupa cum bine stiti, acum doua saptamani am fost in Italia, pentru prima oara in viata mea. Am vizitat mai multe locuri, dar Florenta a fost orasul care mi-a ajuns cel mai mult la suflet.
Florenta, orasul lui Da Vinci, lui Dante sau al lui Michelangelo, mi-a intrat la inima si, cu siguranta nu o sa iasa prea curand de acolo.


O seara frigurosa de martie, parcam masina chiar pe o straduta de langa Dom. Ies din masina, aerul rece ma loveste din plin, dar nu imi pasa, am in fata mea un oras spectaculos, care ma face sa simt ca traiesc. Sunt rare momentele in care ma bucur cu adevarat, dar seara aceea mi-a ramas intiparita in minte.
-Monica, ce frumos este. Nu ai vrea sa locuim aici?
– Ba da.
– Iti dai seama, sa avem apartamentul nostru cu un mic balcon, in care sa ne bem cafeaua si sa respiram aerul Florentei. Sa ne pierdem pe strazile mult prea inguste, sa ne savuram cafeaua la cea mai veche cafenea sau pur si simplu sa intram in fiecare magazin de pe Ponte Vecchio si sa ne prefacem ca suntem interesate sa cumparam cea mai scumpa bijuterie din magazine.
– Poate intr-o zi…
Nu stiu daca pentru ca orasul asta e incarcat de atata istorie (de aici a plecat Renasterea in secolul al XIV-lea) sau pur si simplu, lejeritatea cu care oamenii traiesc acolo, m-a facut sa ma indragostesc atat de tare de acest colt de lume.

A doua zi, ne-am oprit la Piata Michelangelo, de unde am putut sa admiram orasul de sus, piata este plina de turisti, sunt magazine de suveniruri de la un capat la altul, iar in mijloc troneaza o replica a statuii lui David.


Ne-am continuat drumul catre centrul orasului si pentru ca suntem comozi, am vrut sa parcam masina cat mai aproape, dar ce sa credeti? Mare teapa, parcarea in zona respective este dubla, daca nu tripla fata de zona Garii, de exemplu. Am lasat masina in parcare doar o ora, timp in care am savurat unul dintre cele mai bune cappuccino, pe o terasa micuta, chiar langa Capela de Medici.


Urmatoarea oprire a fost Ponte Vecchio, celebrul pod din Florenta, care trece peste raul Arno si dateaza inca din perioada Imperiului Roman ( prima datare a podului fiind in anul 996).

 


Galeriile Ufizzi si Palatul Vechi, nu au fost nici ele neglijate, dar din pacate, timpul scurt si lunga coada, ne-au facut sa nu le vizitam in interior. Va recomand sa va luati bilete in avans de pe internet.

Dom-ul, aceasta constructie masiva, care pazeste orasul de aproape 600 de ani, este probabil unul dintre cele mai cunoscute locuri din Florenta, fiind viztat anual de mii de turisti.
Trecand peste toate aceste obiective turistice, ce m-a impresionat pe mine la Florenta a fost vibe-ul general pe care ti-l transmite acest oras.
Strazi mult prea inguste pentru masini, zumzetul orasului, oameni fericiti, cafenele la fiecare colt de strada si mirosul a mii de ani de istorie, m-au facut sa trec Florenta in top 3 destinatii de vacanta.
Florenta,
a ta pentru eternitate!
Va imbratisez.

Ioana Visanescu

Ioana
1 Comment
  • Monica

    Superb articolul!!!Love you!!!♥️♥️♥️

    April 5, 2018 at 2:20 pm